שאלתי אמא שאני מכיר: "מדוע הילדה שלך לא עושה כושר?" היא ענתה לי : "הצחקת אותי. שהבת שלי תעשה כושר? היא לא מוכנה לזוז מטר, היא וספורט זה כמו שמן ומים, לא מתחברים."
האמת היא שאין פתרונות קסם למצבים בהם ילדים לא מוכנים לעשות פעילות ספורטיבית. אבל יש פתרונות מתוחכמים שגורמים להם להזיז את עצמם ולעשות כושר, זאת באמצעות משחקים.
- יש משחקים רבים שמשפרים יכולות מוטוריות, כושר גופני ויכולות חברתיות, אשר יגרמו לילדים להוציא אנרגיה.
ממבט של ילד, משחק הוא לא פעילות גופנית ולכן להבנתו הוא לא עושה כושר.
לדוגמא :
מורה לספורט מעמיד ילדים ואומר להם לרוץ 30 מטר לגעת בקונוס ולחזור, ולחזור על כך מספר לעמים. הילדים היו מתלוננים והיו ממציאים תירוצים שונים ומשונים.
לעומת זאת, אם היינו אומרים לילדים לשחק תופסת הם היו משתפים פעולה בכיף ומשחקים.
מטרת המשחק תופסת: הילד צריך לרדוף אחרי חבריו כדי לתפוס אותם.
מבחינה ספורטיבית/ כושר גופני הילד רץ מרחק ועוצר ושוב פעם רץ ועוצר. זאת פעילות גופנית דומה מאוד לזו שהמורה לספורט נתן , אבל מבחינת הילד זה משחק ולא ספורט ולכן הוא מוכן לעשותה. - דוגמא נוספת – נבקש מילד לרוץ מצד אחד של המגרש לצד שני עם כדור וכל פעם שהוא מגיע לסל לנסות ולקלוע. הילד ירוץ מרחק גדול יותר מאשר אם היינו מבקשים שיעשה זאת ללא הכדור.
חשוב לדעת כי כאשר משלבים בפעילות גופנית חפץ כגון כדור, חבל, חישוק וכו' , המתאמן יתמיד יותר בביצוע הפעולה הנדרשת.
בתמונה – אמיר אורלי, אביו ובנו זוכים באתגר הטריאתלון במשותף
יש סוגים רבים של משחקים אשר יכולים לגרום לילדים לבצע פעילות גופנית מגוונת, המשפרת את הכושר הגופני ומכיוון שרוב הילדים אוהבים לשחק, אנו רק צריכים למצוא את סוג המשחקים שהם אוהבים – ואני לא מתכוון למשחק במחשב.
רוצים לשמוע עוד רעיונות והפעלות ספורטיביות לילדים? כתבו לי בדף הפייסבוק: